ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЛАЗУ СТРУВИТА У ФИЛЕТИМА СКУШЕ ИЗ ХРВАТСКЕ


Државни инспекторат Републике Хрватске објавио је информацију за потрошаче о опозиву производа Adriatic Queen, „Скуша филети у маслиновом уљу“ , тежине 105 г, број лота  L12/03/20 V4,  због постојања могућност појаве кристала “струвита”, произвођача  “Sardina d.o.o” , Постира, Хрватска.
  Кристали струвита настају спајањем природних, нормалних састојака меса свих морских плодова након што се риба стерилизују у конзерви. Струвити не представљају ризик по здравље људи, јер се растварају у желуцу и не акумулирају у организму као штетне материје.
Медјутим, како ови кристали могу бити величине и до 1 цм и подсећају на стакло, могу довести, нарочито код млађе популације, до механичког оштећења усне дупље и горњих органа за варење.
Према информацијама из RASFF Хрватска, спорни лот је стављен на тржиште Чешке и Словачке.
Истрагом спроведеном у Србији, утврђено је да се спорни лот конзерве скуше не налази се у овом тренутку у промету на територији Републике Србије.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Ел. пошта Штампа ПДФ

СРБИЈА СВЕ БЛИЖЕ ЕЛИМИНАЦИЈИ БЕСНИЛА

Управа за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине, уз подршку Европске уније, поводом Светског дана борбе против беснила 28. септембра 2015. године, организује Националну конференцију „Србија на корак до искорењивања беснила“. Конференција ће окупити  најистакнутије ветеринарске и медицинске стручњаке, представнике институција и организација, који већ 10 година успешно сарађују у циљу искорењивања беснила.

Србија је направила значајан прогрес у искорењивању болести животиња и зооноза, нарочито у елиминацији беснила. Стратешки приступ и ефикасне мере које, уз техничку помоћ Европске уније,  спроводи Република Србија и Министарство пољопривреде и заштите животне средине резултирали су тиме да Србија две године узастопно бележи само три случаја беснила у популацији дивљих животиња. Код домаћих животиња последњи случај забележен је у новембру 2012 године.

Национална конференција је прилика за све учеснике да поделе искуства и да се додатно информишу о томе како сваки сектор доприноси остваривању крајњег циља – елиминацији болести и добијању статуса земље слободне од беснила.

На Конференцији ће бити речи о постигнутим резултатима у борби против беснила и новој Стратегији за искорењивање беснила у Србији, о праћењу оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа на беснило, важности регионалне сарадње јер „беснило не познаје границе“ и о учешћу ловаца и других заинтересованих страна у контроли болести.

Током Конференције биће најављена серија тренинга који ће се спроводитиширом Србије у сарадњи са европским стручњацима у циљу постизања што бољег спровођења стратешких мера у контроли беснила и класичне куге свиња.

Национална конференција је део двогодишњег пројекта „Изградња капацитета за развој националног компензационог фонда за сузбијање заразних болести животиња и друге услуге“ који финансира Европска унија.

 

Afrička kuga svinja

RASFF

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional