ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Због појаве нових жаришта и ширења  болести нодуларни дерматитис - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD) у Републици Бугарској и потврђених случајева оболелих животиња у Републици Македонији, Управа за ветерину, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, на основу члана 125. став 1. тачка 1. Закона о ветеринарству („Службени гласник РС“, број: 91/2005,30/2010 и 93/2012), од дана 14. априла 2016. године предузела је мере забране увоза или транзита пошиљака пријемчивих животиња: домаћих говеда и бивола (Bos taurus, Bos indicus, Bison bison и Bubalus bubalis) као и пријемчивих дивљих животињa и  меса, коже и семена за вештачко осемењавање пореклом од наведених врста, када је према подацима и обавештењу Међународне организације за здравље животиња (ОIE), Управа за ветерину дошла до сазнања да је у земљама: Република Бугарска, Република Грчка, Република Турска и Република Македонија, дошло до појаве болест нодуларни дерматитис - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD), па постоји опасност да се ова болест унесе на територију Републике Србије.

На територији Републике Србије у циљу превенирања, спречавања појављивања или раног откривања  болести наложене су појачане мере контроле здравственог стања пријемчивих животиња у пограничним подручјима Републике Србије, као и информисање власника животиња да чим примете симптоме о томе обавесте надлежне ветеринарске станице или ветеринарске инспекторе, док су ветеринарске службе Републике Србије у стању појачане приправности због повећаног ризика од уношења заразне болести.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional