ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Oрганизација Ветеринарска инспекција Информација у вези угинућа птица на територијама општина Зајечар, Књажевац и Неготин

Информација у вези угинућа птица на територијама општина Зајечар, Књажевац и Неготин

Ел. пошта Штампа ПДФ

Након вести о великом броју угинулих птица на подручју Општина Зајечар, Књажевац и Неготин, Управа за ветерину упутила је захтев Ветеринарској инспекцији и Ветеринарском специјалистичком институту Зајечар из Зајечара да доставе информације о предузетим мерама у вези поменутог масовног угинућа птица. На основу добијених информација са терена ради се о налазу већег броја угинулих птица и то углавном дроздова и у нешто мањој мери чворака и црвендаћа. Осим присуства великог броја угинулих птица у неколико протеклих дана, на јавним површинама насељених места, ораницама и шумама, уочени су и клинички симптоми код живих јединки: слабост, депресија, дезорјентисаност, (која се огледала у томе да су птице ударале у препреке), нису реаговале, нити бежале од других животиња и људи.  Ветеринарски институт Зајечар примио је узорке угинулих птица 29.03.2013.

Одмах након пријема, узорци угинулих птица су прослеђени Ветеринарском специјалистичком институту Краљево из Краљева, национална референтна лабораторија, ради вирусолошких испитивања на авијарну инфлуенцу и атипичну кугу живине и искључења сумње на појаву ових заразних болести у складу са Законом прописаним мерама. Следећег дана на основу извештаја Ветеринарског специјалистичког института Краљево, констатовано је да су узорци негативни на испитиване болести. Ветеринарски специјалистички институт Краљево је на основу патоанатомског налаза птица дало мишљење о могућем угинућу  услед траума изазваних ватреним оружјем, употребом пројектила малих димензија и слабе разорне моћи на мањем броју узорака. С обзиром да се ради о великом броју угинулих птица на већем подручју као и градским срединама, Управа за ветерину ће наставити испитивања разлога угинућа птица и о томе благовремено обавестити јавност.

Тагови: Догађаји

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional