ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Oрганизација Ветеринарска инспекција ГРАЂАНИ ДА НЕ УКЛАЊАЈУ САМИ ЛЕШЕВЕ ЖИВОТИЊА

ГРАЂАНИ ДА НЕ УКЛАЊАЈУ САМИ ЛЕШЕВЕ ЖИВОТИЊА

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

„Управа за ветерину координира процесом сакупљања лешева животиња, чишћења терена и дезинфекције. Тамо где се вода повукла ветеринарске службе сакупљају лешеве, а њихова прерада се одвија у кафилеријама", рекла је министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић за Вести Б92 и апеловала на грађане да не уклањају сами лешеве животиња већ да се прво консултују са ветеринарском инспекцијом.

 

Министар Богосављевић Бошковић је додала да подаци о угинулим животињама сваког момента стижу и да тренутно нема тачних података колико је животиња страдало. Она је истакла да је око 300 ветеринарских станица у Србији тренутно ангажовано по овом питању.


„Ради се о јако великом броју угинулих животиња, немамо тачну процену, али је штета у сточарству огромна“, рекла је Богосављевић Бошковић и нагласила да постоји ланац координације и одговорности у овој области и да грађани треба да се обрате ветеринарској инспекцији која ће им дати упутства како и да ли да се ангажују на овом пољу.


Богосављевић Бошковић очекује да ће држава учинити све да у највећој могућој мери помогне онима који су угрожени овим поплавама и наглашава да је потребно много времена да би се обновило оно што је изгубљено.
„За обнову сточарства ће бити потребно неколико година и надам се да ћемо добити значајна средства из буџета, као и помоћ из иностранства", нагласила је министар пољопривреде и заштите животне средине.

Контакт Одељења ветеринарске инспекције где је организовано дужурство: 011/260-56-30.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional