ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима EВРOПСКА КOМИСИJА ПОХВАЛИЛА СРБИЈУ ЗA ПРЕВЕНЦИЈУ СЛИНAВКЕ И ШAПА

EВРOПСКА КOМИСИJА ПОХВАЛИЛА СРБИЈУ ЗA ПРЕВЕНЦИЈУ СЛИНAВКЕ И ШAПА

Ел. пошта Штампа ПДФ

Данас је у Београду завршен дводневни, 89. састанак Извршног одбора Eврoпскe кoмисиje зa слинaвку и шaп (89th Executive Committee of the EUFMD), који је организовала Управа за ветерину Министраства пољопривреде и заштите животне средине. Састанку су присуствовали редовни чланови Извршног одбора испред Европске комисије, Светске здравствене организације за животиње (ОИЕ), Светске референтне лабораторије за слинавку и шап, Француске, Аустрије, Бугарске, Грчке, Србије и ЕУФМД. Састанци Извршног одбора ЕУФМД одржавају се два пута годишње, у фебруару и октобру.

Током дводневног састанка анализирана је епизоотиолошка ситуација заразне болести слинавка и шап (СИШ – FMD) и студија о ризику од појаве болести у Европи. Поднет је извештај Светске референтне лабораторије за слинавку и шап и разговарано је о могућностима за умрежавање европских лабораторија у циљу глобалног надзора. Такође, презентован је прогрес у спровођењу више компоненти акционог плана и стратегије превенције појаве и ширења СИШ, посебно у смислу јачања капацитета ветеринарских служби, спровођења надзора на СИШ, могућностима за примену вакцинације и формирању мреже банке вакцина, као и о финансијским аспектима.

Представник Србије, поднео је извештај о напретку компоненте која се односи на јачање капацитета у Балканским земљама и ефектима вежбе симулације појаве слинавке и шапа, која је успешно спроведена у Србији, Бугарској и Македонији у периоду од 27. - 29. јануара 2015. године, као и о плановима за наредни период.

Представници Извршног одбора ЕУФМД изразили су задовољство начином на који  је вежба спроведена као и капацитетима наше ветеринарске службе. Наглашена је даља подршка Србији и другим балканским земљама, за коју ће се обезбедити одговарајућа финансијска средства и стручна помоћ.

Eврoпскa кoмисиja зa слинaвку и шaп (EUFMD) прeдстaвљa oргaн Oргaнизaциje зa хрaну и пoљoпрoврeду (FAO) Уjeдињeних Нaциja, oснoвaнa 1954. гoдинe, чиja je Србиja aктивни члaн заједно са укупно 37 држава. Вишe инфoрмaциja o EUFMD нa:

http://www.fao.org/ag/againfo/commissions/eufmd/commissions/eufmd-home/en/

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional