ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ПОЧЕЛА СЕРИЈА ТРЕНИНГА „КОНТРОЛА КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА И БЕСНИЛА“

ПОЧЕЛА СЕРИЈА ТРЕНИНГА „КОНТРОЛА КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА И БЕСНИЛА“

Ел. пошта Штампа ПДФ

Обука „Контрола класичне куге свиња и беснила“, намењена носиоцима контроле заразних болести на терену и одгајивачима, почела је 5. октобра 2015. године, тренингом за Ветеринарску инспекцију и Управу за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Тренинзи су део пројекта “Изградња капацитета за развој националног компензационог фонда за сузбијање заразних болести и друге услуге“, који реализује Управа за ветерину, уз техничку подршку Европске уније.

Светски признати стручњаци професор Trevor Drew, Pasquale Simonetti и Domenico Rutilli, заједно са др Мирзетом Сабировићем, руководиоцем тима експерата на пројекту, упознали су учеснике са интернационалним стандардима и улогом надлежних органа у контроли класичне куге свиња и беснила. Учесницима су представљене стратегије за контролу ККС које се спроводе широм света и процедуре и принципи за добијање слободног статуса, као и приказ прописа у Србији и путоказ за остваривање стратегије у Србији кроз план рада, поделу улога и одговорности сваког учесника у процесу контроле.

У живој дискусији којом је модерирао начелник Одељења за заштиту здравља, добробит и следљивост животиња Будимир Плавшић, учесници су изнели низ изазова са којима се сусрећу на терену, представили своја виђења решења и упознали се са решењима сличне проблематике у Европи.

Тренинзи за ветеринаре и одгајиваче биће одржани током октобра и новембра у Суботици, Новом Саду, Нишу, Пожаревцу и Шапцу.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional