ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима БРЖА И ЕФИКАСНИЈА КОМУНИКАЦИЈА ПУТЕМ ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА

БРЖА И ЕФИКАСНИЈА КОМУНИКАЦИЈА ПУТЕМ ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА

У организацији Управе за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине данас је, у оквиру почетка кампање Програма мера за 2016. годину, одржан први конференцијски састанак путем видео линка између Управе за ветерину и свих ветеринарских института у Србији. Циљ одржане видео конеференције је упознавање са елементима брзе и ефикасне комуникације и размене информација и усаглашавања начина спровођења теренских активности.

Приказане су презентације о правном оквиру, процедурама и инструкцијама за спровођење свих послова из области здравствене заштите животиња. Представљен је нови Правилник о Програму мера здравствене заштите животиња за 2016. годину, инструкције о начину његовог спровођења, протоколима за евидентирање обављених послова и извештавање. Посебно је истакнут значај спровођења свих предвиђених послова у циљу искорењивања класичне куге свиња, беснила, бруцелозе, туберкулозе, леукозе, али и других болести. Анализирани су ефекти мониторинга беснила и класичне куге свиња и идентификована подручја где је спровођење испод очекиваног нивоа, како би се то што боље унапредило.

Најављене су опсежније контроле ветеринарске инспекције при спровођењу Програма мера. Одржане су консултације на тему искорењивања класичне куге свиња, спровођења свеобухватне вакцинације у целој земљи, пре самог престанка вакцинације, као и мониторинга ефикасности вакцинације против куге свиња. Констатовано је повећање обухвата вакцинације у фебруару и марту ове године уз очекивање да повећање у наредним месецима мора бити још веће, чак и до 100% у односу на претходну годину. Данас је на конференцији представљена и нова активност - процена спровођења добрих фармских пракси на фармама свиња коју ће спроводити ветеринарске станице и службе, чији је циљ унапређење нивоа биосигурности на фармама свиња а што је од кључног значаја када се престане са вакцинацијом.

Договорено је да ветеринарски институти и окружна инспекција у наредним данима, организују регионалне епизоотиолошке састанке на којима ће се информације пренети и на теренску ветеринарску службу и инспекцију.

Увођење видео конференција као средства комуникације обезбеђује поред бржег плана реаговања и управљања у кризним ситуацијама и спремност релевантних учесника на брзо и адекватно реаговање, како на појаву тако и на отклањање кризне ситуације. Потребну опрему обезбедила је Европска унија, како би се формирали и ојачали национални и регионални центри за управљање ванредним ситуацијама због појаве заразних болести животиња.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional