ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ИНФОРМАЦИЈА O ЗБРИЊАВАЊУ КОЊА

ИНФОРМАЦИЈА O ЗБРИЊАВАЊУ КОЊА

По пријави од стране медија и друштвених мрежа да је у месту Сурчин остављен везан повређени коњ, Управа за ветерину, Министарства пољопривреде и заштите животне средине је одмах реаговала и предузела одлучне мере.

Истог дана, 19.07.2016. године, након пријема пријаве, ветеринарска инспекција је изашла на лице места, извршила службену контролу, при чему је сачинила записник, у коме је констатовала да коњ има повреду задње леве ноге али да је и поред повреде у доброј кондицији, креће се и узима храну. Према изјави власника, коњ је озлеђен у Новом Београду, након чега је лечен у ветеринарској амбуланти, где је добио неопходне антибиотике, аналгетике, као и антитетанусни серум.

Ветеринарска инспекција је наложила власнику да са коњем поступа у складу са пажњом доброг домаћина и начелима Закона о добробити животиња. Истог дана, по налогу инспектора, коњ је стављен под ветеринарски надзор, привремено смештен у посебну шталу у месту Сурчин, где је примао неопходну терапију.

На позив ветеринарске инспекције, у решавање случаја се укључио и Факултет ветеринарске медицине, Универзитета у Београду, који је прегледао повређеног коња и дао стручно мишљење о даљем поступању са животињом.

На апел за помоћ у удомљавању животиње, који је упутила Управа за ветерину одазвала се госпођа Моника Брукнер, у чије је прихватилиште, под котролом ветеринарског инспектора јутрос пребачена животиња. Коњ је сада трајно збринут, а са терапијом ће се наставити до његовог излечења.

Овим путем се захваљујемо госпођи Брукнер на ангажовању око збрињавања животиње. Такође, полазећи од чињенице да циљ Управе за ветерину није убијање животиња, већ брига о њиховом здрављу и добробити надамо се и очекујемо  да се и у будућности настави ова врста сарадње са невладиним организацијама, а све у складу са основим начелима добробити животиња.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional