ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА НА КОНТРОЛИ ПРОМЕТА ГОВЕДА ОД 10.06.2016. ДО 03.08.2016. ГОДИНЕ

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА НА КОНТРОЛИ ПРОМЕТА ГОВЕДА ОД 10.06.2016. ДО 03.08.2016. ГОДИНЕ

У периоду од 10.06.2016.год., када је ступило на снагу решење о забрани окупљања и ограниченом промету говеда због појаве болести квргаве коже, до дана 03.08.2016. године ветеринарска инспекција Рашког управног округа, вршећи контролу промета животиња по позиву Министарства унутрашњих послова и војних ветеринара са пункта у Богутовцу, као и вршећи пријем пошиљки говеда у карантин по решењима ветеринарских инспектора из других округа, извршила је укупно 23 службене контроле пошиљки животиња у општинама Краљево, Рашка, Нови Пазар и Тутин и том приликом је наложила спровођење карантинских мера за укупно 118 говеда због неправилности утврђених код укупно 15 пошиљки.

Једна пошиљка од 15 невакцинисаних јунади, коју је пратила одговарајућа документација затечена је у зараженом подручју општине Краљево и упућена на клање у кланицу у Новом Пазару.

Дана 01.08. 2016. после опсежне акције полиције у општини Рашка, а по налогу ветеринарског инспектора у карантин за унутрашњи промет из Рашке упућене су две пошиљке од укупно 19 говеда познатих власника , као и једна пошиљка од 15 говеда (6 јунади и 9 крава) непознатог власника, која је, у тренутку контроле затечена у насељу Медаре у Биљановцу, општина Рашка. По позиву полицијских службеника ветеринарски инспектор је контактирао заменика јавног тужиоца, а затим у циљу заштите добробити животиња, говеда су камионом ангажованим од стране власника карантина транспортоване до објеката карантина у Конареву, општина Краљево, где су збринута и стављена под ветеринарски надзор.

Од дана проглашења општине Краљево зараженим подручјем, 18.07.2016., у карантину се, од стране надлежне ветеринарске станице врши вакцинација против болести квргаве коже свих приспелих необележених и обележених невакцинисаних грла, која се након најмање седам дана од вакцинације или спровођења свих других прописаних мера упућују на клање у одобрене кланице у зараженом или угроженом подручју.

Против 9 лица поднете су или је у поступку подношење захтева за покретање прекршајних поступака, односно кривичних пријава у зависности од важећих прописа о промету и ступања на снагу решења о зараженим и угроженим подручјима. Против осталих 5 лица поступке ће водити надлежни ветеринарски инспектори у складу са местом извршења прекршаја.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional