ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ИНФОРМАЦИЈА О ЗБРИЊАВАЊУ КОЊА И ПСА

ИНФОРМАЦИЈА О ЗБРИЊАВАЊУ КОЊА И ПСА

По пријави упућеној ветеринарској инспекцији путем електронске поште да је у парку код зелене пијаце Јагодина остављен један коњ, Управа за ветерину, Министарства пољопривреде и заштите животне средине је одмах реаговала и предузела одлучне мере.

Истог дана је ветеринарска инспекција поморавског округа изашла на лице места, на коме су се већ налазили Директор ветеринарске станице ''Јагодина'' и представници Полицијске управе Града Јагодина. Ветеринарска инспекција је наложила да се коњ допреми у ветеринарску станицу ''Јагодина'', у којој је обављен клинички преглед и идентификација животиње. Прегледом је установљено да коњ нема видљивих физичких повреда, као и да не испољава симптоме психичког злостављања, страха, нити поремећаја у понашању.

По обавештењу Полицијске управе Града Јагодина, да је коњ је у власништву М.С., који се налази у поступку извршења судске санкције-казне затвора, ветеринарска инспекција је, у циљу заштите добробити животиње наложила привремени смештај коња у штали ветеринарске станице ''Јагодина'' и упутила допис Градској управи Града Јагодине да, у складу са Законом о добробити животиња обезбеди збрињавање животиње.

Приликом интервенцијске патроле Полицијске управе Града Јагодина, у дворишту породочне куће М.С. затечен је и један пас, у стању неухрањености, испољеног агресивног понашања. Ветеринарска инспекција је наложила зоохигијенској служби да збрине пса у прихватилиште, а ради очувања његове добробити.

И поред недовољног броја ветеринарских инспектора на терену, као и недостатка материјалних ресурса, Управа за ветерину улаже максималне напоре да обезбеди смештај, као и одговарајућу бригу и негу напуштеним животињама. Стога, апелујемо наневладине организације и друштва за заштиту животиња да узму активног учешћа и помогну Управи за ветерину у проналажењу смештаја за животиње, које се нађу у оваквој невољи.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional