ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ИНФОРМАЦИЈА О ПОЈАВИ АВИЈАРНЕ ИНФЛУЕНЦЕ (ПТИЧЈЕГ ГРИПА) У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ИНФОРМАЦИЈА О ПОЈАВИ АВИЈАРНЕ ИНФЛУЕНЦЕ (ПТИЧЈЕГ ГРИПА) У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Појава птичјег грипа, односно високо патогеног соја авијарне инфлуенце – АИ(H5N8) у Републици Србији  потврђена  је првобитно код 6 угинулих дивљих птица (лабудова) 02.12.2016, и10.12.2016. у три газдинства на подручју Ковиљског рита, који административно припада  територији Града Новог Сада у Јужнобачком округу.  Управа за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине је у складу са Законом о ветеринарству и Правилником о утврђивању мера за рано откривање, дијагностику, спречавање ширења, сузбијање искорењивање заразне болести авијарна инфлуенце,  и донела решење којим је прогласила заражено подручје у полупречнику од најмање 3 км и угрожено подручје од најмање 10км од жаришта ове заразне болести и наложила прописане контролне мере. 16.12. 2016. године, на основу позитивних налаза код два угинула лабуда на локацијама Лудошко језеро на подручју општине Суботица и Канал ДТД на подручју Града Новог Сада и 10.12.2017. код четири угинула лабуда на локацији језеро-канал Визељ, Борча, подручје Града Београда, донета су решења о проглашењу зараженог и угроженог подручја од заразне болести авијарна инфлуенца код дивљих птица. На целокупним зараженим и угроженим подручјима, континуирано се врши попис, обсервација и контрола здравственог стања живине на свим газдинствима, као и здравствени надзор и мотрење дивљих птица на њиховим стаништима.

Спровођење активног и пасивног надзора, односно контроле здравственог стања живине у потенцијално ризичним подручјима близу водених површина са дивљим птицама, затварање живине у објекте, спречавање директног и индиректног контакта између дивљих птица и живине и подизање биосигурносних и хигијенских мера на газдинствима су основне превентивне мере које се предузимају у циљу спречавања појаве и ширења ове заразне болести.

Заражена и угрожена подручја од АИ у Републици Србији

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional