ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРЕДУЗЕТИМ МЕРАМА ИЗ РАЗЛОГА ПОВЕЋАНОГ РИЗИКА ДА СЕ НА ТЕРИТОРИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УНЕСЕ ЗАРАЗНА БОЛЕСТ АФРИЧКE КУГE СВИЊА (Pestis suum africana) СА ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ МАЂАРСКЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРЕДУЗЕТИМ МЕРАМА ИЗ РАЗЛОГА ПОВЕЋАНОГ РИЗИКА ДА СЕ НА ТЕРИТОРИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УНЕСЕ ЗАРАЗНА БОЛЕСТ АФРИЧКE КУГE СВИЊА (Pestis suum africana) СА ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ МАЂАРСКЕ

Према подацима и обавештењу Међународне организације за здравље животиња (ОIE) и Европске Комисије, Управа за ветерину је дошла до сазнања да је на територији Републике Мађарске дошло до појаве болест – Афричке куге свиња (Pestis suum fricana), па постоји опасност да се ова болест унесе на територију Републике Србије.
На основу члана 125. став 1. тачка 1. Закона о ветеринарству („Службени гласник РС“, број  91/2005,30/2010 и 93/2012),  и  Наредбе о предузимању мера за спречавање уношења заразне болести Афричке куге свиња (Pestis Suum Africana) у Републику Србију („Службеном гласнику РС”, број 40/14) – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Управа за ветерину, од дана 24. априла 2018. године  предузела је мере забране увоза или транзита пошиљакa:

1) живих домаћих и дивљих свиња;

2) семена, ембриона и оплођених јајних ћелија пореклом од домаћих и дивљих свиња;

3) меса пореклом од домаћих и дивљих свиња;

4) производа од меса пореклом од домаћих и дивљих свиња, осим:

- производа од меса термички третираног у херметички затвореној посуди (конзерве), са постигнутом Fo вредношћу од три или више,

- производа од меса термички третираног на минималној температури од +80ºC, која се мора постићи у месу и/или свим деловима током обраде производа од меса;

5) кожа пореклом од домаћих и дивљих свиња, осим штављене;

6) споредних производа животињског порекла и добијених споредних производа пореклом од домаћих и дивљих свиња, осим добијених производа који су термички третирани на минималној температури од +80ºC, која се мора постићи у свим деловима споредних производа током обраде.

Због новонастале епизоотиолошке ситуације у Републици  Мађарској, наведене врсте пошиљака које се увозе на територију Републике Србије  са територија других земаља, неће моћи обавити ветеринарску – санитарну контролу на граничном ветеринарском прелазу Хоргош, већ искључиво на граничном прелазу Батровци са Републиком Хрватском.
               За пошиљке које нису у могућности да обаве прекогранични промет и ветеринарско-санитарну контролу преко граничног прелаза Хоргош, који је наведен у Решењу којим се утврђује да не постоје ветеринарско-санитарне сметње за увоз/провоз, увозници неће бити у обавези да поднесу захтев за измену и допуну у делу важећег Решења који се односи на граничне ветеринарске станице (прелазе) које су наведене у важећем Решењу.
              Пошиљке за које је утврђено да не постоји ризик несметано ће моћи да обаве прекогранични промет и ветеринарско-санитарну контролу преко граничног прелаза Хоргош, који је наведен у Решењу.

Последње ажурирано понедељак, 11 јун 2018 12:41  

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional