ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима Реализација пројекта "Подршка за контролу и искорењивање класичне куге свиња и беснила у Републици Србији"

Реализација пројекта "Подршка за контролу и искорењивање класичне куге свиња и беснила у Републици Србији"

Email Штампа PDF

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић, дана 20. јула 2011. године, говорио је поводом успешне реализације пројекта „Подршка за контролу и искорењивање класичне куге свиња и беснила у Републици Србији“ и примопредаје лабораторијске опреме и доставних возила за дијагностику беснила и оралне вакцинације.

Догађају су присуствовали и господин Венсан Дежер, амбасадор Европске уније у Републици Србији и др Зоран Мићовић, директор Управе за ветерину, Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије.


Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић  о значају пројекта искорењивања куге свиња и беснила

Том приликом министар Петровић је рекао: „Онога тренутка када наши фармери не буду морали да вакцинишу свиње и када ми као држава будемо сертификовани као подручје где је ова болест искорењена, имаћемо капиталан искорак јер је то предуслов за извоз живих свиња и свињског меса у ЕУ. Без извоза не можемо да стабилизујемо домаће тржиште јер само са значајним повећањем производње која је прошле године била око 270 хиљада тона свињског меса, ми можемо да имамо квалитетнију понуду свињског меса али и ниже цене него што је то данас случај.“

„Ово је пројекат који означава успешну сарадњу са Владом Србије и ресорним Министарством. ЕУ је обезбедила 6,3 милиона евра за вакцине, техничку помоћ и за возила за крај пројекта а Министарство је учествовало са 2 милиона евра. Ова возила ће омогућити ветеринарским инспекторима да обилазе пољопривредне произвођаче и узгајиваче свиња, да узимају узорке, да доносе материјале у лабораторије, да врше анлизе и на тај начин свима нама омогуће да једемо здраву храну“, изјавио је господин Винсент Дежер.

„Искорењивање класичне куге свиња и беснила у Републици Србији“ је пројекат који спроводи ресорно Министарство и Делегација Европске уније у Србији којим се унапређују национални капацитети у борби против заразних болести и обезбеђује се прекогранична сарадња са земљама у региону. Пројекат ће се спроводити најмање 5 година на подручју целе Србије са циљем искорењивања ових болести. Реализацијом овог пројекта, осим побољшања здравља и безбедности људи и животиња, створиће се услови за унапређење економских ресурса и руралног развоја.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional