ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима Почетак кампање за примену биосигурносних мера на фармама свиња

Почетак кампање за примену биосигурносних мера на фармама свиња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Министарство пољопривреде и Делегација ЕУ у Србији премијерно су емитовали информативни ТВ спота и радио џингла који промовишу значај унапређења биосиугурносних мера на фармама и газдинствима која се баве узгојем свиња. Кампања се спроводи у оквиру пројекта “Подршка програму контроле и искорењивања ККС и беснила у Републици Србији”, који је, на посебно уређеном штанду, представљен и на Пољопривредном сајму у Новом Саду, што је први пут да се на овакав начин представља један програм контроле болести животиња.

„Управа за ветерину може да буде изузетно поносна на резултате који су остварени захваљујући мерама и активностима које се спроводе, јер подаци показују да данас, практично, више не постоје случајеви заразе класичном кугом свиња“, рекао је г. Зоран Мићовић, директор Управе за ветерину Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, и додао: „Створени су сви предуслови да се у наредних неколико година пређе на другу фазу искорењивања, односно потпуни престанак вакцинације и због тога је изузетно важно да спроводимо све биосигурносне мере на фармама свиња. Оне су једини начин спречавања уношења патогених микроорганизама на фарму свиња и представљају вид осигурања инвестиција који стоје иза производње и узгоја свиња“.

„Европска унија препознала је значај овог пројекта за Србију, али и за читав регион и због тога је за његову реализацију обезбедила средства из својих фондова“, истакао је г. Ендру Хеди, шеф III сектора операција Делегације ЕУ у Србији, нагласивши да је „заштита здравља животиња изузетно важна, јер не само да побољшава и здравље људи, већ отвара могућност проширења тржишта Србије и извоз хране у Европску унију.“

Узгајивачима свиња и стручњацима из области ветерине током сајамских дана подељени су информативно-едукативни материјали о контроли и искорењивању класичне куге свиња и беснила, а сви посетиоци сајма могли су да добију  информације о пројекту, досадашњим активностима и постигнутим резултатима.

Тагови: Догађаји

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional