ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима Цртани филм за бољу информисаност о беснилу

Цртани филм за бољу информисаност о беснилу

Ел. пошта Штампа ПДФ

Ученике основних школа у Србији очекује одржавање едукативних предавања о беснилу,

заразној болести животиња и људи

 

Београд, 13. новембар 2012. У више од 50 основних школа из свих крајева Србије ће током новембра бити одржано предавање о беснилу код животиња, прилагођено деци овог узраста. Уз посебно припремљен анимирани филм који говори о најбољим начинима да се заштитимо од беснила и који је намењен најмлађем узрасту, представници Министарства пољопривреде, Управе за ветерину и ветеринарски стручњаци из Србије, упознаће ученике старијих разреда основних школа са пореклом болести, начинима преношења и најважнијим елементима превенције и контроле беснила код дивљих и домаћих животиња који се спроводе у нашој земљи.

„Беснило је веома опасна болест животиња, која може да има озбиљне последице по здравље људи и због тога нам је изузетно важно да кроз предавања која смо прилагодили најмлађима, скренемо пажњу на све опасности“, рекао је мр Будимир Плавшић, начелник Одељења за здравствену заштиту, добробит и следљивост животиња Управе заветерину и додао: „Циљ ових предавања је да се што већи број деце, нарочито у руралним подручјима као и срединама у којима постоји могућност контакта са дивљим животињама, упозна са симптомима беснила, поступцима у случају сумње на заразу, као и мерама контроле и превенције које треба да предузму како би били сигурни да су потпуно безбедни.“

Предавања за ученике основних школа припремљена су захваљујући пројекту „Подршка програму контроле и искорењивања класичне куге свиња и беснила у Републици Србији“, а помоћ и подршку у избору предавача и школа пружили су и Министарство Пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство просвете и науке.

Пројекат искорењивања класичне куге свиња и беснила у Републици Србији финансира се из буџета РС, а од 2010. године пројекат финансијски подржава и Европска унија. Циљ овог пројекта је потпуно искорењивање ових болести у региону. Више информација о ККС и беснилу, као и све релевантне информације о Пројекту можете пронаћи на страници http://www.vet.minpolj.gov.rs/projekti.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional