ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима Почетак пролећне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила

Почетак пролећне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила

Ел. пошта Штампа ПДФ

15. мај 2013. године. Управа за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са делегацијом ЕУ, од 16. маја 2013. године отпочиње пролећну кампању оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила. Кампања ће се спроводити избацивањем вакцина у облику оралних мамака из авиона на подручју Србије, осим у насељеним местима, изнад водених површина и великих саобраћајница.

У току ове кампање, планирано је да се дистрибуира 1.610.000 вакцина на територији целе земље и да се по посебном плану дистрибуира 9.000 мамака у општинама околине Београда због специфичности терена. Средства за спровођење вакцинације и јачања свести јавности о беснилу и самом програму вакцинације, обезбеђена су из предприступних фондова ЕУ, као и у протекле две године.

Србија је земља у којој је програм почео да се спроводи без прекида и пре других држава у региону, па је укупан број случајева беснила у нашој земљи смањен за преко 90 процената у односу на период пре почетка вакцинације.

Управа за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде уз подршку ЕУ, обезбедила је мрежу стручне подршке у току кампање. Више информација доступно је на интернет страници Управе за ветерину, посвећеној програму искорењивања беснила:  http://www.vet.minpolj.gov.rs/projekti/besnilo/.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional