ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима ЗАВРШЕНА ДЕСЕТА КАМПАЊА ОРАЛНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ ЛИСИЦА И ДРУГИХ ДИВЉИХ МЕСОЈЕДА ПРОТИВ БЕСНИЛА

ЗАВРШЕНА ДЕСЕТА КАМПАЊА ОРАЛНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ ЛИСИЦА И ДРУГИХ ДИВЉИХ МЕСОЈЕДА ПРОТИВ БЕСНИЛА

Ел. пошта Штампа ПДФ

Дана 15. маја 2015. године успешно је завршена десета кампања оралне вакцинације лисицаи других дивљих месоједа против беснила у Србији, пролеће 2015.

У периоду од 18.04. до 15.05.2015. године из ваздуха је дистрибуирано 1,619,000 мамака са вакцином против беснила на територији целе земље, изузимајући насељена места, велике саобраћајнице и водене површине.

Десета кампања оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснилареализована је у складу са стратешким вишегодишњим акционим планом који предвиђа дистрибуцију вакцина два пута годишње -у пролеће и у јесен, а по моделу који се у државама чланицама Европске Уније показао као ефикасан у искорењивању ове болести.

Реализацију програма искорењивања беснила спроводи Управа за ветерину у сарадњи и уз финансијску подршку ЕУ Делегацијеу Републици Србији, ау оквиру инструмента ИПА подршке (IPA-InstrumentforPre-AccessionAssistance).

Дугогодишњи циљ Управе за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине је да се болест искорени како у Србији, тако и у целом региону западног Балкана, и да се тиме стекне и одржи статус земље слободне од беснила.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional