ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ ЗА СИСТЕМАТСКО ПРАЋЕЊЕ (МОНИТОРИНГ) РЕЗИДУА У ЖИВИМ ЖИВОТИЊАМА И ХРАНИ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА

НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ ЗА СИСТЕМАТСКО ПРАЋЕЊЕ (МОНИТОРИНГ) РЕЗИДУА У ЖИВИМ ЖИВОТИЊАМА И ХРАНИ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА

По Националном Програму за систематско праћење (мониторинг) резидуа у живим животињама и храни животињског порекла, у периодуод 31. марта до 15. августа 2016. године, издат је 461 налог за испитивање присуства резидуа (остатака) забрањених супстанци и/или супстанци чије максималне количине прелазе законски дозвољене вредности.

Током овог периода, детектовано је присуство резидуа у 7 узорака, од чега 5 позитивних узорака на налаз резидуа кокцидиостатика у храни за животиње и јајима, 1 налаз хинолона у јетри бројлера и 1 налаз тетрациклина у бубрегу свиње.

Од стране Управе за ветерину у свим објектима у којима је утврђено присуство резидуа, спроведена је истрага и појачано узорковање од стране ветеринарске инспекције.

Као резултат спроведених активности, нешкодљиво је уништено 25.920 jaja, забрањена је употреба спорне хране за животиње, на фармама је забрањен промет животиња до отклањања узрока неусаглашености, након чега су исте стављене под појачан надзор инспекције.

У објектима (мешаонама) за производњу хране за животиње код којих је током истраге утврђено да су достављале храну фармама на којима је детектовано присуство резидуа, спроведене су службене контроле, наложене појачане мере чишћења опреме и просторија, као и провера верификације наложених мера/активности.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional