У „Службеном гласнику“ РС, број: 111 од 11. децембра 2017. године, објављен је Правилник о малим количинама примарних производа које служе за снабдевање потрошача, подручју за обављање тих делатности као и одступања која се односе на мале субјекте у пословању храном животињског порекла, који можете преузети овде.
Водич за клање малих количина живина и лагоморфа на газдинству овде.
Водич за производњу и прераду меса малог капацитета и производњу традиционалних производа од меса овде.
Општи модел плана HACCP за клање свиња у објектима малог капацитета овде.
Општи модел плана HACCP за клање живине у објектима малог капацитета овде.
Општи модел плана HACCP за клање говеда у објектима малог капацитета овде.
Општи модел плана HACCP за производњу традиционалних ферментисаних сувих кобасица у објектима за прераду меса малог капацитета овде.
Општи модел плана HACCP за производњу традиционалних сувомеснатих производа у објектима за прераду меса малог капацитета овде.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ПРОЦЕДУРА ЗА УПИС У РЕГИСТАР ПРОИЗВОЂАЧА МАЛИХ КОЛИЧИНА ПРИМАРНИХ ПРОИЗВОДА
01-Објекти: мали произвођачи - примарни производи овде.
ОБРАЗАЦ 1 - ПРИМАРНИ ПРОИЗВОДИ овде.
02-Објекти: мали произвођачи - прерада меса на газдинству овде.
ОБРАЗАЦ 2- ПРЕРАДА МЕСА НА ГАЗДИНСТВУ овде.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ПРОЦЕДУРА ЗА УПИС У РЕГИСТАР ОДОБРЕНИХ ОБЈЕКАТА МАЛИХ СУБЈЕКАТА ЗА КЛАЊЕ И ПРЕРАДУ ХРАНЕ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА
03-Објекти за клање производњу производа животињског порекла овде.
ОБРАЗАЦ 3- КЛАЊЕ ЖИВИНЕ И ЛАГОМОРФА овде.
ОБРАЗАЦ 4- МАЛА ПРЕРАДА МЕСА овде.
ОБРАЗАЦ 5- МАЛА КЛАНИЦА овде.
ОБРАЗАЦ 6- МАЛА МЛЕКАРА овде.