КОРОНА ВИРУС: СМЕРНИЦЕ ЗА СУБЈЕКТЕ У ПОСЛОВАЊУ ХРАНОМ


Корона вирус : смернице за субјекте у пословању храном можете преузети ОВДЕ.  

НОВИ КОРОНА ВИРУС - КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ?


У вези актуелног проблема са корона вирусом COVID-19 препоруке погледајте ОВДE.  

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

ОБАВЕШТЕЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ СТОЧАРСТВА И ПЧЕЛАРСТВА

Послови из области сточарства и пчеларства

У случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретања (17:00-05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију.

Интернет адреса  за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је : http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је омогућило пољопривредницима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобрење кретања. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17:00 до 05:00 ч.

У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови у пчелињаку).

Последње ажурирано понедељак, 23 март 2020 09:52
 

АДРЕСЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ ПОШТИ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОДНЕСАКА ГРАЂАНА

Адресе електронских пошти за подношење поднесака грађана можете преузети ОВДЕ.

 

Последње ажурирано понедељак, 23 март 2020 10:18
 

ПЛАН РАДА УПРАВЕ ЗА ВЕТЕРИНУ ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

План рада Управе за ветерину за време ванредног стања можете преузети ОВДЕ.

 

Последње ажурирано среда, 18 март 2020 13:35
 

ДИРЕКТИВА О БЛИЖЕМ УРЕЂИВАЊУ ПОСТУПАЊА ЗАПОСЛЕНИХ У УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Директиву о ближем уређивању поступања запослених у Управи за Ветерину за време ванредног стања можете презети ОВДЕ.

 

Последње ажурирано уторак, 17 март 2020 10:42
 

ПОСЕТА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ ИНСПЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈУ ХРАНЕ КАНАДЕ

У периоду од 18. до 20. фебруара 2020. године инспектори Канадске Агенције за инспекцију хране службено су посетили Управу за ветерину.

Управа за ветерину је попуњен Упитник са свим прилозима, који су захтевани од стране надлежног органа у Канади, са циљем да се упознају са структуром и делокругом рада Управе за ветерину и ветеринарских организација, доставила канадској страни пре доласка у инспекцијску контролу.

Први састанак одржан је 18. фебруара 2020. године и том приликом аудитори су упознати са структуром и организацијом рада Управе за ветерину као и радом ветеринарских организација.

Дана 19. 02. 2020. године извршена је инспекцијска контрола објекта за производњу хране за кућне љубимце Фармина Пет Фоодс, Инђија.

Дана 20. 02. 2020. године извршена је инспекцијска контрола једног од добављача сировина, Перутнина Птуј Топико и одржан је завршни састанак у Управи за ветерину.

Инспектори из Канаде су изразили захвалност стручном тиму Управе за ветерину за пружене информације током посете, с освртом на, пре времена достављен одговор на Упитник.

Управа за ветерину ће извештај и закључке о извршеној инспекцијског контроли добити у наредних шездесет дана.

 

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РОССЕЛКХОЗНАДЗОРА, МОСКВА

Дана 14. Фебруара 2020. године у Москви је одржан састанак шефа Росселкхознадзора Сергеја Данкверта и државног секретара Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Богдана Игића. Разговорима је присуствовао представник Амбасаде Србије у Русији.

Састанку је присуствовала Емина Милакара, в.д. директор Управе за ветерину у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. Детаљно је изложила ситуацију у вези болести Афричке куге свиња, почев од првог случаја, предузетих мера и контроли болести. Примећено је да је ширење Афричке куге свиња у Србији повезано са две околности - вирусом који улази у природу са немогућношћу ефикасне контроле и људским фактором.

Сергеј Данкверт напоменуо је да је борба против Афричке куге свиња сложен и дугорочан процес. У Русији су принципи регионализације и раздвајања ефикасни алати за озбиљно сузбијање ширења болести и повећање производње свињског меса.

Разговарајући о овој теми, српска страна позвала је стручњаке из Росселкхознадзора и њених истраживачких центара да посете земљу како би размењивали искуство, знање и консултовали о борби против Афричке куге свиња.

Стране су детаљно разговарале о свим областима сарадње и изразиле задовољство нивоом трговинске размене. Наглашено је да је Србија у 2019. на руско тржиште испоручила око 200 хиљада тона орашастих плодова и воћа. У блиској будућности, стране намеравају да доврше поступак интеграције српског информационог система са руским државним финансијским информационим системом Аргус-Фито, што ће, обезбедити следљеивост воћа и поврћа а такође и повећати обим понуде.

Последње ажурирано четвртак, 19 март 2020 10:53
 

ДИРЕКТИВА КОЈОМ СЕ ОДРЕЂУЈЕ НАЧИН РАДА И ПОСТУПАЊА ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА У СКЛАДУ СА НАРЕДБОМ О ПРЕДУЗИМАЊУ МЕРА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ УНОШЕЊА,ПОЈАВЕ,ОТКРИВАЊА,ШИРЕЊА,СУЗБИЈАЊА И ИСКОРЕЊИВАЊА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Управа за ветерину донела је Директиву којом се одређује начин рада и поступања државних службеника, а у вези са Наредбом о предузимању мера за спречавање уношења,појаве,откривања,ширења,сузбијања и искорењивања заразне болести афричке куге свиња (Pestis suum africana ) у Републику Србију ("Службени гласник РС", број 6/2019).

Директива обухвата поступак подношење захтева за издавање решења,утврђивање анализе ризика,поступак праћења пошиљке међународном ветеринарском потврдом-сертификатом,податке о земљи из које је дозвољен увоз и превоз пошиљке,поступак доношења решење за увоз,испуњеност услова од стране надлежног органа земље извознице и услове под којима се неће одобрити увоз и превоз пошиљке у складу са анализом ризика.

Овом директивом престаје да важи Директива број 323-02-991/2019-05 од датума 04.03.2019 и Директива број 323-02-7969/2019-05 од датума 23.08.2019.Године

Директива ступа на снагу од дана доношења,опширнији текст преузети овде.

Последње ажурирано уторак, 11 фебруар 2020 12:37
 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Strucni ispit

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional