Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

 

 

 

Uprava za veterinu je, uz podršku projekta pod nazivom „Razvoj održivog informacionog sistema Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrеde“ koji finansira EU, instalirala je novu funkcionalnost u okviru Centralne baze podataka o obeležavanju životinja - Elektronski registar goveda na gazdinstvu, koji aktivno prikazuje ažurirane podatke o populaciji goveda na gazdinstvu u odnosu na njihov identitet, pol, starost, poreklo i praćenje kretanja.

Podaci su od značaja ne samo veterinarskoj službi u sprečavanju pojavljivanja, širenja i suzbijanja zaraznih boleti, kao i nadležnoj veterinarskoj inspekciji za nadzor proizvodnje i prometa životinja i hrane životinjskog porekla, već i mnogim drugim organima i službama (Uprava za agrarna plaćanja, Sektor za ruralni razvoj, MUP i dr.) već i odgajivačkim organizacijama i drugim zainteresovanim stranama.

Pripremljeno je i video-uputstvo koje će korisnicima omogućiti lakše korišćenje ove funkcionalnosti.


Video uputstvo možete pogledati ovde.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional