Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Logo grupe za obelezavanje i sledljivost zivotinja

 

Развој система обележавања и регистрације животиња започет кампањом обележавања и регистрације говеда уз подршку пројекта финансираног од стране Европске уније “Систем обележавања и регистрације животиња у Републици Србији у складу са захтевима ЕУ” У децембру 2003. године. Доношењем Закона о ветеринарству прописана је обавеза обележавања и регистрације животиња што је чинило основ за даља подзаконска акта која би ближе прописивала начин обележавања животиња.

Главни корисници базе података су ветеринарске станице, ветеринарске амбуланте, ветеринарски инспектори и Управа за ветерину. Приступ бази података се може доделити и другим лицима на њихов захтев. Систем се заснива на уносу података (регистрација газдинстава, регистрација новообележених животиња, увезених животиња, праћење кретања животиња, задуживање ушних маркица, наручивање дупликата ушних маркица) и на претраживању података (претраживање регистрованих газдинстава, власника/држалаца животиња, животиња, листа животиња, праћења кретања, статискичких података).

Поред АИР система (систем за обележавање и регистрацију говеда, оваца и коза), Управа за ветерину поседују и информациони систем - ВетУп који садржи податке о ветеринарима, ветеринарским организацијама, ветеринарским инспекторима, пријавама и извештајима о кретању заразних болести, програмима вакцинације животиња које се спроводе у Србији и регистрованим објектима за држање животиња. Управа за ветерину је заједно са ветеринарским институтима развила и лабораторијски информациони систем (ЛИМС).

На унапређењу и побољшању функционалности система се свакодневно ради, као и на развоју нових софтверских решења, која ће у многоме олакшати одговоре на захтеве различитих врста корисника овог система. 

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional