Prаvilnik о utvrđivаnju Prоgrаmа mеrа zdrаvstvеnе zаštitе živоtinjа zа 2015. gоdinu


Оbјаvlјеn је Prаvilnik о utvrđivаnju Prоgrаmа mеrа zdrаvstvеnе zаštitе živоtinjа zа 2015. gоdinu kојi mоžеtе prеuzеti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Odluka o visini troškova za obeležavanje i evidenciju životinja


Odluku o visini troškova za obeležavanje i evidenciju životinja ("Sl. glasnik RS", br. 115/14) možete preuzeti ovde.

Novi Pravilnik o načinu obeležavanja i registracije goveda


Objavlјen je Pravilnik o načinu obeležavanja i registracije goveda, kao i o službenoj kontroli obeležavanja i registracije goveda, "Sl. glasnik RS", br. 102/14 koji možete preuzeti ovde.

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

OBAVEŠTENJE O POČETKU DESETE KAMPANJE ORALNE VAKCINACIJE LISICA I DRUGIH DIVLЈIH MESOJEDA PROTIV BESNILA, PROLEĆE 2015. GODINE

Od 18.04.2015. godine, Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životine sredine uz podršku Delegacije EU u Srbiji započinje 10. kampanju oralne vakcinacije lisica i drugih divlјih mesojeda protiv besnila u Republici Srbiji.

Opširnije...
 

OBUKA VETERINARSKIH INSPEKTORA O SPROVOĐENJU SLUŽBENIH KONTROLA DOBROBITI FARMSKIH ŽIVOTINJA, USLOVI I INDIKATORI

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, UPRAVA ZA VETERINU  u skladu sa Akcionim planom i preuzetim obavezama  u postupku pridruživanja  EU  formirala je Radnu grupu sa zadatkom sprovođenja Obuka veterinarskih inspektora u Republici Srbiji u oblasti dobrobiti farmskih životinja, a  radi uspostavlјanja sistemskog nadzora i kontrole i primenu Zakona o dobrobiti životinja.

Opširnije...
 

MINISTARSTVO RADI NA DALЈOJ HARMONIZACIJI ZAKONA O DOBROBITI ŽIVOTINЈA

Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine demantuje tvrdnje pojedinca koje su prenete preko društvenih mreža i pojedinih medija, da će Nacrtom biti predviđena eutanazija pasa lutalica ukoliko se ne udome. Ministarstvo, u tom smislu, ne predviđa nikakve izmene postojećeg Zakona o dobrobiti životinja, što je jasno stavlјeno do znanja organizacijama i društvima koja su se obraćala Ministarstvu i Upravi za veterinu.

Opširnije...
 

ZAVRŠENA PRVA OBUKA OVLAŠĆENIH OBELEŽIVAČA

U subotu, 21.03.2015. godine, održana je prva obuka tj. stručno osposoblјavanje zainteresovanih odgajivačkih službi i farmera – odgajivača  za obavlјanje poslova obeležavanja i registracije životinja u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje mora da ispunjava ovlašćeni obeleživač, kao i programu stručnog osposoblјavanja odgajivača za obeležavanje domaćih životinja („Sl. glasnik RS“ broj 44/14).

Opširnije...
 

OBAVEŠTENJE ZBOG POJAVE BOLESTI PTICA – AVIJARNE INFLUENCE NA TERITORIJI MAĐARSKE

Zbog pojave bolesti ptica – Avijarne influence u Mađarskoj, na pošilјke životinjskog porekla i živih životinja koje se uvoze na teritoriju Republike Srbije, primenjuje Naredba o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja, pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti ptica – Avijarne influence u Republiku Srbiju („Sl.glasnik RS“, br. 28-2006. dalјe: Naredba) i zabrana uvoza u skladu sa tačkama 2., 3., 4. i 5.

Opširnije...
 

JAVNI POZIV ZA UPIS U REGISTAR OVLAŠĆENIH OBELEŽIVAČA

U skladu sa "PRAVILNIKOM O USLOVIMA KOJE MORA DA ISPUNJAVA OVLAŠĆENI OBELEŽIVAČ, KAO I PROGRAMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ODGAJIVAČA ZA OBELEŽAVANJE DOMAĆIH ŽIVOTINJA", Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača (preuzmite celokupan tekst poziva OVDE).

Opširnije...
 

Javne nabavke

informator_o_radu

Bitne informacije

Strucni ispit

Program mera 2014

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional