Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Odluka o visini troškova za obeležavanje i evidenciju životinja


Odluku o visini troškova za obeležavanje i evidenciju životinja ("Sl. glasnik RS", br. 115/14) možete preuzeti ovde.

Odluka o izboru pravnog lica po ponovlјenom konkursu za za deo opštine Prokuplјe


Objavlјena je Odluka o izboru pravnog lica po ponovlјenom konkursu za deo opštine Prokuplјe koju možete preuzeti ovde.

Novi Pravilnik o načinu obeležavanja i registracije goveda


Objavlјen je Pravilnik o načinu obeležavanja i registracije goveda, kao i o službenoj kontroli obeležavanja i registracije goveda, "Sl. glasnik RS", br. 102/14 koji možete preuzeti ovde.

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

Odluka o izboru pravnih lica po ponovlјenom konkursu za teritorije opština Kragujevac, Surdulica, Ćuprija i Prokuplјe


Objavlјena je Odluka o izboru pravnih lica po ponovlјenom konkursu za teritorije opština Kragujevac, Surdulica, Ćuprija i Prokuplјe koju možete preuzeti ovde.

Ponovlјen Konkurs za ustupanje poslova iz Programa mera za period 2014–2016. godine


Objavlјen je Ponovlјen konkurs za ustupanje poslova iz Programa mera za period 2014–2016. godine koji možete preuzeti ovde.

Odluka o izmeni Odluke o izboru pravnih lica za poslove iz Programa mera zdravstvene zaštite životinja za period 2014-2016.godine


Objavlјena je Odluka o izmeni Odluke o izboru pravnih lica za poslove Programa mera zdravstvene zaštite životinja za period 2014-2016.godine koju možete preuzeti ovde.

Правилник о изменама и допуни Правилника о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2014. годину


Објављен је Правилник о изменама и допуни Правилника о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2014. годинукоји можете преузети овде.

MINISTARSTVO RADI NA DALЈOJ HARMONIZACIJI ZAKONA O DOBROBITI ŽIVOTINЈA

Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine demantuje tvrdnje pojedinca koje su prenete preko društvenih mreža i pojedinih medija, da će Nacrtom biti predviđena eutanazija pasa lutalica ukoliko se ne udome. Ministarstvo, u tom smislu, ne predviđa nikakve izmene postojećeg Zakona o dobrobiti životinja, što je jasno stavlјeno do znanja organizacijama i društvima koja su se obraćala Ministarstvu i Upravi za veterinu.

Opširnije...
 

OBAVEŠTENJE ZBOG POJAVE BOLESTI PTICA – AVIJARNE INFLUENCE NA TERITORIJI MAĐARSKE

Zbog pojave bolesti ptica – Avijarne influence u Mađarskoj, na pošilјke životinjskog porekla i živih životinja koje se uvoze na teritoriju Republike Srbije, primenjuje Naredba o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja, pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti ptica – Avijarne influence u Republiku Srbiju („Sl.glasnik RS“, br. 28-2006. dalјe: Naredba) i zabrana uvoza u skladu sa tačkama 2., 3., 4. i 5.

Opširnije...
 

EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA SRBIJU ZA PREVENCIJU SLINAVKE I ŠAPA

Danas je u Beogradu završen dvodnevni, 89. sastanak Izvršnog odbora Evropske komisije za slinavku i šap (89th Executive Committee of the EUFMD), koji je organizovala Uprava za veterinu Ministrastva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Sastanku su prisustvovali redovni članovi Izvršnog odbora ispred Evropske komisije, Svetske zdravstvene organizacije za životinje (OIE), Svetske referentne laboratorije za slinavku i šap, Francuske, Austrije, Bugarske, Grčke, Srbije i EUFMD. Sastanci Izvršnog odbora EUFMD održavaju se dva puta godišnje, u februaru i oktobru.

Opširnije...
 

IZ PROMETA POVUČENO 800 KONZUMNIH JAJA PROIZVOĐAČA "FILI PILI"

Veterinarska inspekcija je juče tokom službene kontrole u objektu„Merkator S“ Megamarket Roda u Valјevu, u prometu zatekla 800 komada konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ – farme Mrčić, Valјevo, kao jaja robne marke „Merkator“.

Opširnije...
 

JAVNI POZIV ZA UPIS U REGISTAR OVLAŠĆENIH OBELEŽIVAČA

U skladu sa "PRAVILNIKOM O USLOVIMA KOJE MORA DA ISPUNJAVA OVLAŠĆENI OBELEŽIVAČ, KAO I PROGRAMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ODGAJIVAČA ZA OBELEŽAVANJE DOMAĆIH ŽIVOTINJA", Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača (preuzmite celokupan tekst poziva OVDE).

Opširnije...
 

VEŽBA SIMULACIJE POJAVE ZARAZNE BOLESTI SLINAVKA I ŠAP

Uprava za veterinu Ministarstva polјoprivrede i zaštite životne sredine u saradnji, i uz tehničku podršku, Evropske komisije za slinavku i šap (EUFMD), od danas do 29. januara 2015. godine, sprovodi vežbu simulacije zarazne bolesti životinja slinavke i šap. Vežba simulacije istovremeno se sprovodi i u Bugarskoj i Makedoniji, uz koordinaciju Evropske komisije za slinavku i šap.

Opširnije...
 

Javne nabavke

informator_o_radu

Bitne informacije

Strucni ispit

PM 2014

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional