OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

 

 

 

Uprava za veterinu je, uz podršku projekta pod nazivom „Razvoj održivog informacionog sistema Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrеde“ koji finansira EU, instalirala je novu funkcionalnost u okviru Centralne baze podataka o obeležavanju životinja - Elektronski registar goveda na gazdinstvu, koji aktivno prikazuje ažurirane podatke o populaciji goveda na gazdinstvu u odnosu na njihov identitet, pol, starost, poreklo i praćenje kretanja.

Podaci su od značaja ne samo veterinarskoj službi u sprečavanju pojavljivanja, širenja i suzbijanja zaraznih boleti, kao i nadležnoj veterinarskoj inspekciji za nadzor proizvodnje i prometa životinja i hrane životinjskog porekla, već i mnogim drugim organima i službama (Uprava za agrarna plaćanja, Sektor za ruralni razvoj, MUP i dr.) već i odgajivačkim organizacijama i drugim zainteresovanim stranama.

Pripremljeno je i video-uputstvo koje će korisnicima omogućiti lakše korišćenje ove funkcionalnosti.


Video uputstvo možete pogledati ovde.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional