Rasff обавештење о налазу фрагмената пластике у воћном јогурту „аctivia danone“

Од стране Европске комисије, кроз Систем брзог обавештавања за храну и храну за животиње –RASFF,дана 28.08.2018.године, добили смо обавештење бр.2018.2300, као „алерт-хитност“,o налазу фрагмената пластике у воћном јогурту са укусом  јагоде […]

Продужена примена Правилника о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње за коју се утврђују максимално дозвољене количине остатака за заштиту биља

Produžena je primena Pravilnika o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje za koju se utvrđuju maksimalno dozvolјene količine ostataka za zaštitu bilјa.

Нови Правилник о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса

Министарство пољопривреде изаштите животне средине донело је нови Правилник о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса (“Сл. гласник РС”, бр. 94/2015). Овим Правилником утврђује се нови критеријум […]

Инструкција о начину издавања међународних ветеринарских потврда (сертификата) за извоз пошиљака у земље европске уније у систему електронске сертификације (TRACES)

Обавештење за субјекте у пословању храном и храном за животиње Инструкција о начину издавања међународних ветеринарских потврда (сертификата) за извоз пошиљака у земље европске уније у систему електронске сертификације (TRACES) Измена […]

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача

У складу са „ПРАВИЛНИКОМ О УСЛОВИМА КОЈЕ МОРА ДА ИСПУЊАВА ОВЛАШЋЕНИ ОБЕЛЕЖИВАЧ, КАО И ПРОГРАМУ СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА ОДГАЈИВАЧА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДОМАЋИХ ЖИВОТИЊА“, Управа за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објављује јавни позив […]

Нови Правилник о начину обележавања и регистрације говеда

Објављен је Правилник о начину обележавања и регистрације говеда, као и о службеној контроли обележавања и регистрације говеда, „Сл. гласник РС“, бр. 102/14 који можете преузети овде. Facebook Twitter Linkedin Email